Skip to content Skip to footer

Η μέρα της θεραπείας

Μεταμοσχευση μαλλιων

Η ΜΕΡΑ ΤΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ

Φυσικά θέλουμε η ημέρα της θεραπείας σας να κυλήσει όσο πιο ομαλά γίνεται. Ενόψει της ημέρας της θεραπείας, θα λάβετε λεπτομερείς οδηγίες από εμάς, σχετικά με όσα πρέπει ή δεν πρέπει να κάνετε τις ημέρες πριν από τη μεταμόσχευση μαλλιών.

Εν όψει της θεραπείας

Μία μεταμόσχευση βλαστοκυττάρων μαλλιών (HST) μπορεί κανονικά να
πραγματοποιηθεί σε μία ημέρα και, συνήθως, διαρκεί 8-10 ώρες. Πριν και μετά τη
διαδικασία, θα σας δώσουμε οδηγίες που βελτιστοποιούν την ασφάλεια και το τελικό
αποτέλεσμα της θεραπείας. Η επέμβαση γίνεται με τοπική αναισθησία και θεωρείται
ανώδυνη από τους περισσότερους ανθρώπους. Κατά τη συγκομιδή και την τοποθέτηση των
μοσχευμάτων, προσπαθούμε πάντα να δημιουργήσουμε το πιο άνετο για εσάς κλίμα σε
ένα ασφαλές περιβάλλον.

Προετοιμασία

Μια εβδομάδα πριν από τη θεραπεία, θα αρχίσετε να προετοιμάζεστε για τη διαδικασία. Για να αποτρέψετε αυξημένη τάση για αιμορραγία, θα πρέπει, σε συνεννόηση με το γιατρό σας, να σταματήσετε να παίρνετε φάρμακα για την αραίωση του αίματος και να ελαττώσετε την κατανάλωση αλκοόλ. Θα λάβετε ακριβείς οδηγίες για το τι μπορείτε και τι δεν μπορείτε να κάνετε. Την ημέρα της θεραπείας, μπορεί να έχετε ένα κανονικό πρωινό, αλλά θα ήταν προτιμότερο να αποφύγετε τον καφέ (και άλλα ποτά με καφεΐνη).

Κατά την προετοιμασία για τη θεραπεία HST:

Πρωινό πρόγραμμα

Η ημέρα της θεραπείας ξεκινά με τη λήψη φωτογραφιών για το αρχείο θεραπείας, το οποίο θα χρησιμοποιηθεί αυστηρά και μόνο για την παρακολούθηση της πορείας σας. Στη συνέχεια, οι περιοχές δότριας και λήπτριας περιοχής ξυρίζονται. Ο δερματολόγος με αυτό τον τρόπο θα έχει μια καλή εικόνα της περιοχής που θα αντιμετωπιστεί και μπορεί να πραγματοποιήσει την καλύτερη δυνατή θεραπεία.

Δεν χρειάζεται πάντα να κουρεύονται όλα τα μαλλιά. Μερικές φορές είναι δυνατό να ξυρίσετε μόνο μια λωρίδα στο πίσω μέρος του κεφαλιού, για αισθητικούς λόγους. Στη συνέχεια φροντίζουμε να καλυφθεί η ξυρισμένη περιοχή με τα υπόλοιπα μαλλιά.

Αυτό είναι δυνατό μόνο εάν υπάρχει αρκετός χώρος για μεταμόσχευση μεταξύ των τριχών, χωρίς τον κίνδυνο να καταστραφούν οι γύρω τρίχες. Εδώ παίζει ρόλο και η φορά των τριχών, για παράδειγμα στην κορυφή της κεφαλής. Το εάν είναι δυνατή η μεταμόσχευση μαλλιών χωρίς ξύρισμα στην περίπτωσή σας, ο δερματολόγος το έχει αξιολογήσει κατά την προηγούμενη συνεδρία σας.

Μετά το ξύρισμα, αναισθητοποιούμε τοπικά τη δότρια περιοχή. Στη συνέχεια αρχίζει η συγκομιδή των μοσχευμάτων. Δεν θα νιώσετε σχεδόν τίποτα, το μόνο που περιμένουμε από εσάς είναι υπομονή, καθώς θα ξαπλώνετε ακίνητοι σε πρηνή ή πλάγια θέση για αρκετές ώρες, ενώ ο δερματολόγος και οι τεχνικοί εξάγουν τα μοσχεύματα από τη δότρια περιοχή. Ένα ή περισσότερα διαλείμματα ενδιάμεσα είναι εφικτά.

Επειδή χρησιμοποιούμε όργανα ακριβείας, τα τραύματα κατά την εξαγωγή των μοσχευμάτων είναι μικρά και ελάχιστα, ενώ παράλληλα η δότρια περιοχή επουλώνεται γρήγορα. Μετά την ολοκλήρωση της εξαγωγής των μοσχευμάτων, ο δερματολόγος σηματοδοτεί τον χώρο υποδοχής.

Σύνοψη προγράμματος

Απογευματινό πρόγραμμα

Το απόγευμα είναι αφιερωμένο στην επαναφορά των μοσχευμάτων. Για αυτό και πάλι με τοπική αναισθησία ο δερματολόγος προετοιμάζει την λήπτρια περιοχή.

Αφού κάνουμε τις τομές για τα νέα μοσχεύματα, πλένουμε το τριχωτό της κεφαλής. Στη συνέχεια τα μοσχεύματα τοποθετούνται στη νέα τους θέση από δύο τεχνικούς ή από τον δερματολόγο και έναν τεχνικό.

Καθώς είναι σημαντικό για εμάς τα μοσχεύματα να τοποθετούνται σύμφωνα με τις επιθυμίες σας, μπορείτε να παρακολουθήσετε τον καθρέφτη. Κατά τη διάρκεια της θεραπείας, είναι δυνατό να ακούσετε μουσική, να παρακολουθήσετε μια ταινία και να κάνετε διαλείμματα.

Μόλις ολοκληρωθεί η τοποθέτηση των μοσχευμάτων, ο δερματολόγος θα κάνει έναν πλήρη έλεγχο και θα τραβήξουμε περαιτέρω φωτογραφίες για το αρχείο σας. Εάν το επιθυμείτε, θα λάβετε τις φωτογραφίες σας ψηφιακά. Θα σας δοθούν οδηγίες και προμήθειες για τη μετέπειτα φροντίδα, συμπεριλαμβανομένου του πώς να λούζετε τα μαλλιά σας και να χρησιμοποιείτε φάρμακα.

Η θεραπεία και το τοπικό αναισθητικό δεν επηρεάζουν την ικανότητά σας να οδηγείτε. Μετά τη διαδικασία, μπορείτε να οδηγήσετε μόνοι σας στο σπίτι.

Σύνοψη προγράμματος

Μετά τη θεραπεία

Το δέρμα σας ανακάμπτει γρήγορα τις ημέρες μετά τη διαδικασία μετμόσχευσης. Τα μοσχεύματα προσκολλώνται εντός 24 ωρών από τη θεραπεία. Η ροή του αίματος αποκαθίσταται επίσης μέσα σε μία ημέρα. Ως αποτέλεσμα, η επούλωση των πληγών είναι γρήγορη και ο χρόνος διακοπής της ροής του αίματος είναι ελάχιστος.

Με την προεγχειρητική αγωγή και τις συνβουλές μετεγχειρητικής φροντίδας αποφεύγεται η ανάπτυξη οιδήματος, ερυθήματος και κνησμού και βελτιστοποιείται ο χρόνος ανάρρωσης και η επίτευξη του τελικού αποτελέσματος.

Τις ημέρες μετά τη θεραπεία, μπορείτε να εργαστείτε και να λειτουργήσετε κανονικά. Ωστόσο, θα πρέπει να απέχετε από σωματική άσκηση (αθλήματα) που περιλαμβάνουν εφίδρωση μέχρι να επουλωθούν τα τραύματα και να προσκολληθούν σωστά τα νέα μοσχεύματα.

Αποτέλεσμα εφ' όρου ζωής

Το αποτέλεσμα της HST είναι μόνιμο. Τα μεταμοσχευμένα τριχοθυλάκια συνεχίζουν να παράγουν τρίχες για μια ζωή. Τα μοσχεύματα που συλλέγονται είναι εξαιρετικά μικρά, δημιουργώντας ένα λεπτό, πολύ φυσικό εμφύτευμα. Το αποτέλεσμα δεν είναι ορατό αμέσως μετά τη θεραπεία, αλλά αναπτύσσεται σε διάστημα εννέα μηνών, κατά τη διάρκεια ενός ολόκληρου κύκλου τριχοφυΐας.

Μέθοδος Μεταμόσχευσης FUT

Τελικό αποτέλεσμα

Μία ημέρα, μία εβδομάδα και τέσσερις μήνες μετά τη θεραπεία, κάνουμε τηλεφωνικούς ελέγχους για να ελέγξουμε την πορεία της ανάρρωσής σας. Μετά από εννέα μήνες, υπάρχει ο τελικός δερματολογικός έλεγχος από τους δερματολόγους στην κλινική μας. Τότε το τελικό αποτέλεσμα της θεραπείας σας θα είναι πλήρως αντιληπτό.

Ποιότητα ζωής

Για την αξιολόγηση των αποτελεσμάτων ιατρικών θεραπειών όπως η μεταμόσχευση μαλλιών, χρησιμοποιείται το Patient Related Outcome (PRO), ένα ερωτηματολόγιο που αφορά στην ποιότητα ζωής των ασθενών. Το PRO των ασθενών που έχουν υποβληθεί σε θεραπεία HST δείχνει σημαντική βελτίωση στην ποιότητα ζωής μετά τη θεραπεία. Στην πραγματικότητα, φαίνεται ότι αυτή η βελτιωμένη ποιότητα ζωής - εκτός από το αποδεδειγμένο αισθητικό αποτέλεσμα - είναι ένα σημαντικό κίνητρο για τους ανθρώπους, ώστε να υποβληθούν σε μεταμόσχευση μαλλιών.

Αλλαγή στη ζωή σας

Εάν δεν θέλετε να περάσετε τη ζωή σας φαλακρός, στις περισσότερες περιπτώσεις η HST εγγυάται μια ριζική αλλαγή. Η αντιμετώπιση της τριχόπτωσης, η αραίωση των μαλλιών ή η φαλάκρα μπορεί να αλλάξει. Οι άνθρωποι που μερικές φορές αισθάνονται δυσαρεστημένοι με την εμφάνισή τους για χρόνια αποκτούν περισσότερη χαρά και νέα αυτοπεποίθηση μετά από μία μεταμόσχευση μαλλιών.

Δωρεάν διάγνωση

Κατά τη διάρκεια της διάγνωσης, χωρίς καμία δέσμευση, με έναν από τους δερματολόγους μας, θα λάβετε πολλές πολύτιμες πληροφορίες. Συζητάμε λεπτομερώς το πρόβλημα των μαλλιών σας, την υγεία, τις επιθυμίες και τις προσδοκίες σας. Θα λάβετε εκτενείς πληροφορίες σχετικά με τη μέθοδο HST και μπορείτε για να κάνετε ερωτήσεις για τα θέματα που σας απασχολούν.